Gin Sour
Ingrediënten
- 45 ml Victorie 1575 gin
- Citroensap van een halve citroen
- 20 ml Grapefruitsap
- 10 ml Suikersiroop
- 1 ei (alleen het eiwit)
- Steranijs
- Ijsblokjes
Materialen
- Whisky glas
- Citruspers
- Shakebeker
Bereidingswijze
- Scheidt het ei in een kom en gebruik alleen het eiwit. Je hebt dit bij stap 4 nodig
- Pak de shakebeker en doe de Victorie 1573 gin (45 ml) toe gevolgd met de suikersiroop (10 ml)
- Knijp nu met een citruspers een halve citroen uit en voeg het grapefruitsap (20 ml) toe
- Voeg het eiwit en de steranijs toe
- Shake het geheel zeer stevig, ongeveer 20 seconden, tot je een mooie schuimlaag hebt
- Voeg 3 ijsblokjes toe en shake nog een keer stevig
- Schenk de mix uit de shakebeker in een mooi whiskyglas, inclusief het ijs.
- Als je goed hebt geshaket, zie je nu een mooi wit schuimlaagje. Garneer met steranijs op het oppervlak
Cocktailsponsor